Paapii

Paapii on saanut alkunsa mahdottomasta käsillä tekemisen ja uuden luomisen vimmasta ja innosta. Rakkaasta käsityöharrastuksesta tuli ammatti vuonna 2011 kun muotoilija Anniina Isokangas päätti uskaltaa ja kokeilla siipiään yrittäjänä. Alaveteliläisen keittiön pöydältä startannut käsityöyritys valmisti aluksi lastenhuoneen sisustustuotteita ja pehmoleluja. Tänä päivänä Paapiin päätuotteet ovat luomupuuvillaiset vaatetuskankaat sekä lasten ja naisten vaatteet.

Kotimaisuus, eettisyys ja ekologisuus ovat Paapiin tuotannon kulmakiviä. Kaikki valmistuotteet ommellaan Kokkolassa Paapiin omassa vaatetustehtaassa. Paapiin vaatemallistoilla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-merkki tunnustuksena tästä työstä. Materiaalina tuotteissa on aina luomupuuvillaa ja myös kankaiden väriaineet ovat herkälle iholle sopivia, turvallisen tekstiilin standardien mukaisia.
Elokuussa 2017 Paapiin tuotantotilojen katolle on asennettu aurinkopaneelit, jotka tuottavat päästötöntä energiaa toimitilojen tarpeisiin. Paapiin vaatemallisto valmistetaan siis aurinkoenergialla.