Tulossa upea taidenäyttely Palettiin. Avajaisia juhlitaan 23.2.klo 12. Kahvi+leivostarjoilu12-15

Ihan uutta tulee olemaan Kauppakeskus Paletissa pidettävä taidenäyttely 23.2-31.3.2024. Neljä taiteilijaa laittavat töitään esille. Luvassa onkin loistavaa värien räiskyntää, sekä hienoja teoksia eri aiheita ja materiaaleja käsitellen.

Taiteilija Sirpa Kataja Vimpelistä on pitkän linjan taiteilija,  kuvataiteen ja posliininmaalauksen opettaja. Hänellä on tälläkin hetkellä kolme vakituista maalausryhmää Vimpelissä , sekä lyhytkursseja Alajärvellä ja Kortesjärvellä, lisksi kesäkurssi Vimpelissä.  Sirpa maalaa kaikkea mahdollista, monilla väreillä ja tekniikoilla. Tässä näyttelyssä on kattava läpileikkaus hänen maalauksistaan eri vuosilta .

Taiteilija Olga Melet-Pajuoja asuu Perhossa,jonne hän muutti lähes 20 vuotta sitten Venäjältä. Olga opiskeli aikoinaan Pietarissa taideammattikoulussa mainosgraafikoksi ja kuvataidonopettajaksi hän valmistui Pedagookien yliopistossa.  Perhossa Olga toimii Perhonjokilaakson kansalaisopistossa kuvaamataidon opettajana. Kuvataidekursseilla niin aikuiset kuin lapset näkevät ja oppivat käyttämään öljy-akryyli-ja pastellivärejä.Taiteilija on järjestänyt näyttelyjä omilla, mutta paljon myös yhdessä oppilaidensa kanssa. Kyyjärvellekin hän lupautui heti todeten, että aina näyttelyille löytyy aikaa.

Taiteilija Laura Tuominiemen kertoman mukaan luovuus lähtee sisältäpäin. Inspiraatio luomistyöhön ei koskaan ilmoita, se voi puskea läpi vaikka keskellä päivää. Värien leikittely ja 3D ajattelutapa on olennaista hänen luomisessa ja tekemisessä. Laura on itseoppinut taiteilija Seinäjoelta, jolla on päätyö omassa parturikampaamossaan Seinäjoella. Taulutaiteen lisäksi hän työstää korvakoruja. Taulut syntyvät pääasiassa omasta mielikuvituksesta, mutta tilaustöitäkin Laura tekee. Kyyjärvelle koottava näyttely on tämän taitelijan seitsemäs.  Laura toivoo taiteensa herättävän kävijöille monenlaisia ajatuksia.

Karstulalaisen kuvataiteilija/ muusikko Niilo Oikarin taide edustaa digitaalista kuvataidetta, jossa tekoälyä hyödynnetään kuvan luomisessa osana taiteellista työskentelyä. Näyttelyn tauluissa syvennytään tarkastelemaan musiikin ja luonnon suhdetta. Värikkäissä teoksissa maanläheinen kansanmusiikki ja urbaani jazz yhdistyvät uudenlaisiksi musiikkimaisemiksi.

Avajaiset näyttelylle Paletissa Kyyjärvellä pe.23.2 klo 12 alkaen . Kahvi+ pullatarjoilu kaikille klo 12-15. Kunnan tervehdyksen avajaisiin tuo elinkeinokoordinaattori Teija Uitto-Kohonen klo 13. Lisäksi kaikki taiteilijat lahjoittavat yhden tauluistaan arvontaan, joka suoritetaan sitten näyttelyn päättyessä 31.3.2024. Taiteilijat ovat paikalla itsekin ( Niilo Oikari estynyt) kertomassa taiteestaan.

Lämpimästi tervetuloa mukaan kaikki. Järjestelyissä on ollut mukana myös Kyyjärven kunnan kulttuuritoimi.